Kor Dwars­huis, wie ben ik?

Menu | Gronings Gas, een ramp in slow motion

Wie ben ik

12 april 2017

Mijn naam is Kor Dwarshuis. Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, aan de IVEM (“Interfacultaire Vakgroep Energie– en Milieukunde”). Mijn afstudeeronderwerp was het maken van een energie–analyse van de opwekking van electriciteit uit uranium. Daarna heb ik me nog een tijdje als onderzoeker bij de IVEM bezig gehouden met energie–analyses van gas, kolen en kernenergie, in opdracht van o.a. het ECN in Petten.

Na veel omzwervingen ben ik nu terug bij het gas, en voer ik online actie tegen de uitwassen van de gaswinning in Groningen.

Ik ben ZAZP-er (Zelfstandig Actievoerder Zonder Personeel). Ik voer actie tegen de onbehoorlijke wijze waarop Groningen als een wingewest wordt behandeld door de Nederlandse Staat en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Ik doe dit online als web developer, datavisualiseerder en verhalenverteller.

Ik doe dit onafhankelijk en onbetaald.

Ik ben geboren in het gaswinningsgebied. Mijn bed stond op 1446 meter afstand van een gasvlam (fakkeltoren).


Over onafhankelijkheid: Ik word wat webhosting betreft gesponsord door Byte, zij willen dat verschillende kanten van verschillende maatschappelijke kwesties gehoord kunnen worden, en hebben geen mening over de gaswinningsproblematiek en stellen geen eisen aan wat ik publiceer. Ik ben ze zeer erkentelijk.


Menu | Gronings Gas, een ramp in slow motion